Örümcek Robot Yapma

Sağa veya sola çektiğinde yengeç gibi yan yan yürümesi gerekiyor diye biliyorum.

bende öye diyorum ama ben 11 buçuk yaşında olduğum için yardım gerekecek.yani çocuğum. :weary:

1 Beğeni

Farklı versiyonları var :grinning_face_with_smiling_eyes: nasıl isteniyorsa yapılabilir.

1 Beğeni

ben kodlama dili bilmediğim için maker günlükleri demiştim :sob:

1 Beğeni

Hiçbir yazılım dili bilmeden böyle bir projeye sakın başlama daha küçük projelerle başla Robotistan’ın eğitim serisindeki projeleri vb. yap ama sakın böyle büyük işlerle başlama.

Buradan eğitim serisine başlayabilirsin:

1 Beğeni

bide ben bilsem projesi olduğu için öyle yan yan yürüyüpte iletişim kurma yani bildiğiniz bbc casus robotları

1 Beğeni

bide bilenler kod atar diye düşünmüştüm…

1 Beğeni

Lütfen bir dahakine “.” koymak yerine daha uzun cümleler kurmaya çalış :+1:

1 Beğeni

peki ne yapabilirim. mesela yeni bir konu açıp kodlama gurularından yardım alıp kod atsam olur mu

1 Beğeni

Hayır dediğim gibi yukarıdaki Arduino eğitim serisine başlayıp kendin öğrenmeyi deneyebilirsin :grinning_face_with_smiling_eyes:

ondan da değil 7 24 dersim var abi. işim zor vallahi :expressionless:

1 Beğeni

abi bide ben yaşım az diye verme.bunlar basit…

1 Beğeni

Yaşla alakası yok eğer arduinoya başlamışsan bir kitap alarak kitabın başlangıcından sonuna kadar teker teker uygulamalı olarak projeleri yapmanı öneririm. Böylece istediğin projenin kodlarını kendin yazabilecek konuma gelirsin. :slightly_smiling_face:

peki başka çok daha basit bir kodlama dili kullansam.bu arada kusruma bakmayın çocuklar böyle ısrarcı ve hevesli olabilirler…

1 Beğeni

basit bir programlama dili scratch gibi bir tanesiyle yapabilirim.bir tane öneriniz

1 Beğeni

Kodlamada yeni isen tinkercad’i kullanabilirsin. Scratch mantığı yapıyorsun o da kodu oluşturuyor. Veya daha kapsamlı mBlock’u kullanabilirsin.

1 Beğeni

teşekkürler bu arada bir ricam var. sen internete robugtix tx8 yaz ve bak. ben robotumu öyle kontrol edecem

1 Beğeni

anladım. bunun için 12 tane servo motora ihtiyacınız var.

Peki dış iskeletini ne ile yapmayı düşünüyorsunuz? 3D yazıcıya erişiminiz varmı?

var hazır parça 3 joystick kullanacam. soldaki hareket mesela sola döndümü yan yan gider . ortadaki yana öne arkaya eğilme ve sağdaki etrafında dönme

1 Beğeni