Sağa veya sola çektiğinde yengeç gibi yan yan yürümesi gerekiyor diye biliyorum.
bende öye diyorum ama ben 11 buçuk yaşında olduğum için yardım gerekecek.yani çocuğum.
Farklı versiyonları var nasıl isteniyorsa yapılabilir.
ben kodlama dili bilmediğim için maker günlükleri demiştim
Hiçbir yazılım dili bilmeden böyle bir projeye sakın başlama daha küçük projelerle başla Robotistan’ın eğitim serisindeki projeleri vb. yap ama sakın böyle büyük işlerle başlama.
Buradan eğitim serisine başlayabilirsin:
bide ben bilsem projesi olduğu için öyle yan yan yürüyüpte iletişim kurma yani bildiğiniz bbc casus robotları
bide bilenler kod atar diye düşünmüştüm…
Lütfen bir dahakine “.” koymak yerine daha uzun cümleler kurmaya çalış
peki ne yapabilirim. mesela yeni bir konu açıp kodlama gurularından yardım alıp kod atsam olur mu
Hayır dediğim gibi yukarıdaki Arduino eğitim serisine başlayıp kendin öğrenmeyi deneyebilirsin
ondan da değil 7 24 dersim var abi. işim zor vallahi
abi bide ben yaşım az diye verme.bunlar basit…
Yaşla alakası yok eğer arduinoya başlamışsan bir kitap alarak kitabın başlangıcından sonuna kadar teker teker uygulamalı olarak projeleri yapmanı öneririm. Böylece istediğin projenin kodlarını kendin yazabilecek konuma gelirsin.
peki başka çok daha basit bir kodlama dili kullansam.bu arada kusruma bakmayın çocuklar böyle ısrarcı ve hevesli olabilirler…
basit bir programlama dili scratch gibi bir tanesiyle yapabilirim.bir tane öneriniz
Kodlamada yeni isen tinkercad’i kullanabilirsin. Scratch mantığı yapıyorsun o da kodu oluşturuyor. Veya daha kapsamlı mBlock’u kullanabilirsin.
teşekkürler bu arada bir ricam var. sen internete robugtix tx8 yaz ve bak. ben robotumu öyle kontrol edecem
anladım. bunun için 12 tane servo motora ihtiyacınız var.
Peki dış iskeletini ne ile yapmayı düşünüyorsunuz? 3D yazıcıya erişiminiz varmı?
var hazır parça 3 joystick kullanacam. soldaki hareket mesela sola döndümü yan yan gider . ortadaki yana öne arkaya eğilme ve sağdaki etrafında dönme