Herkese merhaba!
Bir süredir üzerinde çalıştığım ve sonunda PCB tasarımı ile kutu tasarımını birleştirdiğim simülasyon kontrolcüsü projem oyunBOX’u sizlerle paylaşmak istiyorum. Amacım, simülasyon setlerindeki kablo karmaşasını bitirecek, tamamen modüler ve geliştirilebilir bir ana merkez oluşturmaktı.
Projenin Teknik Detayları (v1.0):
- PCB Tasarımı: KiCad kullanarak, 3 adet potansiyometre ve 7 adet buton desteği sunan, tamamen kendi çizimim olan kompakt bir dağıtım kartı tasarladım.
- Kablo Yönetimi: Yolların birbirine çarpmadığı, labirent gibi özenle çizilmiş, fabrikasyon üretime hazır bir PCB yapısı kurdum.
- 3D Tasarım: Arduino Uno ve tasarladığım PCB’nin milimetrik olarak yerleştiği, dışarıdan potansiyometre erişimine imkan tanıyan şık bir kutu hazırladım.
**Neden Modüler? **
Şu an sistemin “beyin” kısmını tamamladım. Kart üzerindeki 12’li dikey soket yapısını özellikle boş bıraktım. İlerleyen aşamalarda tasarlayacağım vites ve pedal setlerini, hiç ek kablo karmaşası yaşamadan bu PCB üzerindeki hazır yuvalara doğrudan takıp sisteme dahil edebileceğim.
Projeyi daha da geliştirmek için önerileriniz nelerdir? Özellikle modüler bağlantı konusunda veya kutu tasarımı için eklemek istediğiniz fikirleriniz varsa duymak isterim. Herkese iyi çalışmalar!