Raspberry Pi Pico Hakkında Düşünceleriniz

Benim de elime bugün geçti kart. Arduino gibi tak çalıştır değil birkaç işlem yapılması gerekiyor fakat o kadar da zor değil. Fiyatının orjinal arduino fiyatının yarısından da düşük olması ve özelliklerinin daha yüksek güçte olması da ayrı bir güzel. Pin yazıları konusuna ben de katılıyorum ama muhtemelen belli bir süreden sonra ezberleyeceğim. Özellikle CircuitPython olayı benim çok hoşuma gitti, bilmeyenler için: Bu Python ile Raspberry pi pico cihazınızı bir klavye bir hoperlör bir fare olarak tanıttırabiliyorsunuz, üstelik bunu yazarak clicker oyunlarında otomatik click kasabiliyorsunuz(Telefonda da çalışıyor). Muhtemelen Arduino yu tahtından edecek, eğer almayı düşünüyorsanız hemen alın çünkü stoklar çok tutarsız. Bir de benim gibi yeni başladığında “Kart mı bozuk acaba neden olmuyor” diyenler için:
Eğer Karta Firmware dosyası atmak istiyorsanız Bootsel tuşuna basılı tutarak bilgisayara takmanız gerekli
Eğer karta kod atmak istiyorsanız direkt takmanız gerekli.
Eğer karta kodu “main.py” ismiyle atarsanız cihaza elektrik geldikten sonra kodu çalıştırıcaktır.
Eğer karta kodu başka bir isimde atarsanız kodu sadece Python Editorde çalıştırdığınızda çalışacaktır.
Eğer Windows 10 ve üstü kullanıyorsanız sorun yok
Eğer Windows 8.1, 7 ve altı sürümlerde kullanıyorsanız driver yüklemeniz gerekli.(https://zadig.akeo.ie/) Bunu kurduktan sonra cihazı seçip upgrade driver a basın. İyi projeler :slight_smile:

1 Beğeni