Arduino IDE 2.1.1 de sorun mu var?

Merhaba. Arduino IDE 2.1.1. versiyon, Arduino Nano board’I tanıyor ama yükleme yapmıyor (Windows 64 bit OS) . Diğer bilgisayarımda Arduino 1.8.18 versiyon yüklü (Windows 32 bit OS) sorunsuz çalışıyor. Arduino bir kaç gün önce bir güncelleme yaptı ve ben 64 bit bilgisayarda o son güncellemeyi kullanıyorum. Güncellemeden kaynaklanan bir hata olabilir mi acaba? Teşekkürler.

Merhaba. 32 bit cok eskide kaldı. Böyle kodlamalar yapacaksanız 64 bit bir OS yüklemenizi öneririm. (WİN 10 gibi)

Sanırım soru anlaşılmamış. Soruda belirttiğim gibi Win 10 64 bit OS kullanan bilgisayarda 2.1.1 versiyon yüklü ve sketch yüklenmiyor.
Sorun 32 bit ya da 64 bit ile ilgili değil. Sorun sanırım Arduino’nun v 2.1.1 sürümü ile ilgili.
Bununla ilgili biraz araştırma yaptım. Arduino’nun forum sayfalarında buna benzer bir soruya Arduino Team aşağıdaki linkteki yanıtı vermiş;

Merhabalar OLD bootloader seçeneğini seçerek tekrardan bir deneme yapabilirmisiniz ?

1 Beğeni

Merhaba Ahmet bey. Sorun tam da işaret ettiğiniz yerde imiş. OLD Bootloader seçeneğinden kaynaklanıyormuş. Önceden bir ara seçilmiş ve öylece kalmış. Seçimi kaldırınca düzeldi. İlginiz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim. Esenlikler dilerim.

1 Beğeni

Biz teşekkür ederiz :slight_smile: konu kilitlenmiştir. teşekkürler.

1 Beğeni