Ender 3 V2 Neo Uyumlu Parça ve Sorularım

Merhabalar,

1 haftadır Ender 3 v2 Neo kullanmaktayım.

  1. Cihazı alalı henüz 1 hafta oluyor ancak 2 kere tıkanma sorunu yaşadım. En son nozzle’ı değiştirdim ve düzelmiş gibi gözüküyor. Ender 3 v2 neo kullanıyorum. Nozzle’ların ömrü var mıdır? ya da bu şekilde her hafta bir nozzle mı değişmek gerekiyor?

  2. Hotend’i söküp temizlediğim esnada teflon boruyu da kontrol ettim, henüz zarar görmemiş ama zamanla görecek belli ki. Teflon boru mu capricon mu? Zira ikisi arasında 10 kat fark var, bu farka değer mi? Bu teflon ve capricon Ender 3 v2 neo ile uyumlu mu?
    Buy Original Capricorn PTFE 2x4mm 1000mm - Affordable Price
    Buy PTFE Tube 2x4mm 1m - Affordable Price

  3. aşağıdaki ürünleri almayı planlıyorum, göz kararı seçtim ancak Ender 3 v2 Neo ile uyumlular mı?
    Buy MK8-CR10 Hardened Steel Nozzle 1.75mm-0.4mm - Affordable Price
    MKBT-MK7 MK8 CR10 Pirinç Nozzle 1.75mm-0.4mm Satın Al | Robotistan
    Buy Heating Table Tension Spring - Affordable Price
    Buy MK8-CR10 Titanium Alloy Nozzle 1.75mm-0.4mm - Affordable Price
    Buy Nozzle Cleaning Needle Set - 12 pcs - Affordable Price

  1. capricon çok daha iyi bende ender 3 v2 neo kullanıyorum capricon teflondan çok daha iyi baskı almamı sağladı.
  2. 2 haftada bir nozzle’ı temizle çok uzun kullanırsan tamamen tıkanır değiştirmen gerekir.
  3. çok fazla noozel şeçmişsiniz ama sadece MKBT-MK7 MK8 CR10 Pirinç Nozzle 1.75mm-0.4mm Satın Al | Robotistan bunu alırsanız daha iyi ve Buy Heating Table Tension Spring - Affordable Price zaten zihazın kendisinin olan daha kaliteli ve Buy Nozzle Cleaning Needle Set - 12 pcs - Affordable Price bende alıcam size öneririm.

Sadece yukarıda verdiğim nozzel’ı alın diğerlerini almayın.

nozzle temizleme olarak bunu daha çok tavsiye ederim ama Robotistan Online Store - Arduino, Raspberry Pi, Sensors, and More

çünkü bunda bütün 3d yazıcı temizleme şeyleri var ve sizin gönderdiğiniz kitin içindekiler de var bunun içinde

Selamlar, yorumlar için teşekkür ederim. Törpü setini henüz gördüm, o da hiç fena fikir değil.

Merhabalar,

Yaklaşık 6 ay önce ender3v2 Neo yazıcımı aldım güzel baskılarım da var kötü sonuçlar da,

Üzerinde gelen şu parçaları değiştirmeniz gereklidir dedilleriniz var mı?

Tabla ayarı gerçekten en zor işlem, yapmadığım şey kalmadı, güzelce anlatan bir video da bulamadım bl toch hiç bir işe yaramıyor gördüğüm kadarıyla yada ben kullanamıyorum

İsmail selam,
Geçtiğimiz sene aldım Ender 3 V2 Neo’yu, şimdi hanımla hobi olarak model basıyoruz :slight_smile:

Hem sorularını yanıtlayayım hem de 1 yıllık deneyimimi paylaşmış olayım.

BL Touch düşündüğümüzün aksine yükseklik ayarı konusunda yönlendirme sağlıyor, bir ayarlama yapmıyor. Ya da ben de yapamamış olabilirim ama bunun için bir çözüm buldum :slight_smile:

Cihazın üzerinde gelen yaylar çok zayıf, tabla yaylarını değiştirmenizi tavsiye ederim. Yayları daha güçlü yaylarla değiştirdikten sonra tabla ayarımı birkaç ayda bir yapsam da yeterli oldu, bir de tabladan parçayı sökerken tabla üzerinde sökmek yerine, manyetik parçayı ayırıp söktüğünüzde tablaya yük bindirmediğiniz için tabla ayarı bozulmuyor.

Yayları değiştirdikten sonra tabla ayarı yapmanın en kolay yolu, tüm yay vidalarını sonuna kadar sıkıp, BL touch ile leveling’i çalıştırıp, yükseklik farkına göre yukarıda kalan yerleri gevşetmek. Bunu yaparken ana odağınız 4 köşe olmalı, zira manyetik plakada milimetrik yükseklik farkları olabiliyor, ama 4 köşeyi aynı yüksekliğe getirirseniz optimum tabla ayarını yakalamış oluyorsunuz.

Bunun dışında kullandığınız filament çok önemli, ilk aldığım filament kötüydü, nozzle da bundan dolayı tıkanıyormuş, ben yerli üretimi destekleme taraftarıyım (kendileriyle gönül bağım hariç herhangi bir maddi ilişkim yoktur), birkaç yerli üreticiden sonra Porima ile tanıştım, hem renk doygunluğu hem de tıkanma problemi yaşatmadığı için Porima filament kullanmaya başladım ve ilk aydan sonra nozzle’ım hiç tıkanmadı. Nozzle bir kere tıkandıktan sonra tekrar dikiş tutması çok zor. Çünkü içerisinde her daim filament parçaları kaldığı için tekrar tıkanıyor, bunun yerine nozzle’ı yenisiyle değiştirip, eski nozzle’ı asetona yatırıp üzerindeki filament çözündükten sonra tamamen temizleyip tekrar kullanmayı deneyebilirsiniz. Ancak 5-10 TL lik parça, direkt değiştirmek çok daha zahmetsiz.

Özetlersek;

  1. yayları değiştirip tabla ayarınızı anlattığım şekilde yapın.
  2. kaliteli filament kullanın

Bunlar dışında değiştirmeniz gereken bir parça yok. Teflon boru biraz daha "olursa iyi olur"luk bir iyileştirme, üzerinde gelen boruyu kısaltarak 3-4 kere daha aynen takıp kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

1 Beğeni

Merhabalar,

öncelikle desteğin ve yorumun için teşekkür ederim( geç dönüş yaptığım için kusura bakma),
Bende eşim ve 2 yaşındaki kızım ile hem hobi oyuncak vs, hemde zaman geçirelim düşüncesi ile yazıcıyı edindik fakat gerçekten ayar konusunda beni çok zorluyor,

gerçekten BL Touch un seviye ölçmekten başka bir işe yaradığını düşünmüyor hale geldim,
Robottistan üzerinde 2 çeşit yay var, bunlardan hangisini kullandınız öneriniz nedir ? fiyatları malum düzeyde, Ayrıca manyetik tablayı değiştireceğim çünkü ilk z-ofset ayarını yaparken malesef nozzle tablayı kalıcı olarak çizdi. bana çok bir etkisi yok fakat yinede değiştirme düşüncesindeyim.

Filament konusunda aynı marka olsun Creality hem ender hem de HP serisini aldım ama sanırım bir sonraki Porimayı denemek olacak.

benim bir kaç sorum daha olacak,

  • nozzle 0,4 olarak takılı ve bu ender 3 v2 serisine 0,2 veya 0,6 mm takabiliyor muyuz ?
  • diyelim nozzle 0,4 dilimleme de Creality slicer da süper kalit, dinamik vs ( 0,12,0,16,0,20 ve 0,28 ) bunlardan seçmemizde ne gibi bir fark oluyor.
  • Tabla ayarı yaparken A4 kağıdı tamam mantığı, fakat su terazisi ile denedim arka tarafa yatay çıkıyor, düzeltiyorum bu sefer A4 ile alakasız oluyor.

Çok soru sormuş olabilirim hakkınızı helal edin, bilmemek gerçekten zor
Bu arada hesabınızı takip ettik :slight_smile:

saygılarımla,

Hocam selamlar, bu sefer de ben cevabınızı geç gördüm :slight_smile: mazur görün lütfen.

  • “…gerçekten ayar konusunda beni çok zorluyor…”

Biraz kendinize zaman tanıyın, ilk gün tüm parmaklarım yanmıştı nozzle’ın sıcağından, şimdi tıkır tıkır akıyor, öğrenmek bazen vakit istiyor.

  • Robottistan üzerinde 2 çeşit yay var, bunlardan hangisini kullandınız öneriniz nedir ?

Bu yay gayet stabil;

Diğer gördüğünüz yay extruder yayı. bahsettiğim parça ile alakasız.

  • Ayrıca manyetik tablayı değiştireceğim çünkü ilk z-ofset ayarını yaparken malesef nozzle tablayı kalıcı olarak çizdi.

çizik durumu ne kadar kötü bilemiyorum ama, ufak tefek noktalarsa takılmayın. Eğer derin çiziklerse manyetik yerine camcıda cam kestiririp kağıt tutturucu ile tablaya tutturarak gayet verimli sonuçlar alabilirsiniz. Bir fotoğrafını atabilirseniz beraber karar verebiliriz.

  • nozzle 0,4 olarak takılı ve bu ender 3 v2 serisine 0,2 veya 0,6 mm takabiliyor muyuz ?

Evet takabilirsiniz ama…
Creality ya da Cura hangisi ile modelleri SD karta aktarıyorsanız orada ayarlardan ilgili nozzle ebatını seçmeniz gerekiyor. Aksi halde yanlış ayarda filament akacağı için ya nozzle tıkanır ya da tam tersi baskı eksik olur. 0.4 mm ideal nozzle çıkışıdır. Daha küçük nozzle daha ufak parçalardaki detayları iyileştirmek için, daha büyük çaplı nozzle ise büyük parçalar için detaylardan feragat edip baskıyı hızlandırmak için kullanılır. Bence 0.4’ü uzunca bir süre kullanmaya devam edin.

nozzle 0,4 dilimleme de Creality slicer da süper kalit, dinamik vs ( 0,12,0,16,0,20 ve 0,28 ) bunlardan seçmemizde ne gibi bir fark oluyor.
O gördüğünüz ayar, basacağınız parçanın iç bölmelerinin destek duvarlarının yoğunluğunu belirlemek için kullanılıyor. Yoğunluk arttıkça duvarlar daha dayanıklı hale gelir ama baskı süresi uzar ve beraberinde filament tüketimi artar. %10 benim normal baskılarda kullandığım yoğunluk, gayet yeterli, eğer ağırlık taşıyacak birşey kullanacaksanız yoğunluğu artırabilirsiniz;

  • Tabla ayarı yaparken A4 kağıdı tamam mantığı, fakat su terazisi ile denedim arka tarafa yatay çıkıyor, düzeltiyorum bu sefer A4 ile alakasız oluyor.

Iskaladığınız nokta su terazisi kullanmanın teorik olarak mantıklı olsa da pratikte yanlış çalışması, yazıcıyı üzerine koyduğunuz masanın bir eğimi vardır, minik de olsa farkeder, yazıcının ayaklarında kaydırmazlar var, bunlar minik olsa farkeder, yazıcı 100 mikron yüksekliğinde bastığı için, o fark baskılarda ciddi kaymalara sebep oluyor. Su terazisi yerine, 4 köşeyi baz alarak a4te aynı sürtünme sesini yakalamak çok daha işlevsel oluyor.

Dilerim sorularınıza yeterli cevap vermişimdir, hakkım tabii ki helal olsun, bilgi paylaştıkça çoğalır :slight_smile:

Saygılar benden…

1 Beğeni

Selamlar iyi akşamlar,
Vallahi hocam ben cevaplasam bu kadar net olmazdı elinize emeğinize yüreğinize sağlık :slight_smile:
Evet sizden hemen sonra her 2 çeşit yaydan da aldım robotistsn’dan, şans sizin de dediğiniz yayları takarak denedim. Gayet düzgün uydu sorunsuz.
Benim kalibrasyon anlayışım sanırım biraz farklı nasıl diyeceksiniz:)

Aşama aşama yazıyorum belki yanlış belki doğru ama şuan maşallahı var diyebiliriz.

Öncelikle fabrika ayarlarına geri dönüyoruz, ardından move sekmesinden Z- 0 ( sıfır) konumuna alıyorum.
Sonra altına A4 koyarak Z ofset ayarını şuan -1,79 civarına getirip, bundan sonra tabla ayarını da bu nozzle ayarına göre yapıyorum. 4 köşeyi yaptıktan sonra ,Her defasında BL toch kontrol ederek yüksekliği kontrol ediyorum.

3-4 gündür güzel uzun süreli baskılar anlıyorum çok şükür sorunsuz.

Şuan filament sensörünü araştırıyorum, çünkü extruder Filementi ittirme aşamasında filament üzerine diş yapıyor ve herzaman olmasa da bir baskımda boşa dönmesi ile maalesef baskı çöp oluyor.

Saygılarımla,