12V-1A ayarlı güç kaynağı tasarımı

Merhabalar başlıkta da belirttiğim gibi 0-12V / 0-1A lik akımı ve gerilimi ayarlanabilen bir güç kaynağı yapmam gerekiyor. Regülatörlü daha kolay gibi görünüyor ama devresini ve akım kontrolünü nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum. İnternette araştırdım fakat cok fazla bilgi var. LM317 kullananlar var farklı bir entegre de önerir misiniz yoksa bu iyi mi. Bir de voltaj regülatörü (entegre) kullanmadan bu devreyi nasıl tasarlayabilirim yardımcı olur musunuz?

Entegresiz olmaz. LM317 de önermem çok sahte var ve ısınıyor. Önerim akım ve voltaj atarlı hazır regülatörler.

anladim, akım ayarlamalı önerdiğiniz bir regülatör var mı?

XL4016 var hocam. Üstündeki portları söküp normal pot takarsiniz ama aynı değerde olmalılar. + Olarak volt/akım metre ve fan mükemmel olur

Hocam şimdi baktım bu direkt hazır devre. Benim devreyi kendim tasarlamam lazım proje ödevi olarak

Hocam aslında düşünebilirim bunu. Nasıl bir devre kuracagımı bilmiyorum, elinizde örnek devre varsa cok iyi olur.

Akım ayarı zorunlu mu? Yoksa sadace voltaj olsa yeter mi?

Evet akım ayarlı olması gerekiyor. Videoyu izledim, akım ile gerilimi birbirinden bağımsız yapma şansımız var mı? Akım artıp azalırken gerilimi sabit tutmak istiyorum.

Hocam en sağlam yöntem attığım devre. Onu modifiye vs etseniz hoca kabul eder belki