Merhaba. 19V 3.3A adaptörüm var. Ben bunu 12V bur şerit kere bağlamak istiyorum. Ama 19 V olduğu için bağlamıyorum. Voltaj regülatörleri için yeterli yerim yok. Ve bildiğim kadarıyla LEDler 2.5A çekiyor. 3 tane LM7812 yi paralel bağlasam her biri 1A dan toplam 3A yapar mı?
Merhaba. LED’leri voltaj regülatörleri ile değil de akım regülatörleri ile sürmeniz daha doğru. Kullanacağınız akım regülatörünün, kullandığınız LED’ler için izin verilen max. akım değerine ayarlandığından emin olmalısınız. Bu durumda, akım regülatörü devreniz, uyguladığınız gerilime bakmaksızın (tabi ki bu gerilimin de bir üst sınırı vardır) ayarlanmış olduğu akımdan fazlasının LED’ler üzerinden akmasına izin vermez. Şu noktaya dikkatinizi çekmek isterim. LED’ler tek sıra halinde değil de birden fazla sayıda paralel bağlanmış gruplardan oluşuyorlar ise, her bir “seri grup” üzerinde akım sınırlayıcı bir devre, “akım regülatörü” kullanmanız gerekir. Başarılar!
Bu ürünü alacağım https://www.motorobit.com/urun/xl4015-5a-ayarlanabilir-voltaj-dusurucu-modul
Girişine 12V 5A verip çıkışını 5 volta ayarlayacagim. Ve arduino ile 1 metre ws2812 süreceğim. Uyumsuz mu olur?