Yaka kamerası tipi bir kamera ile yediğin, eline aldığın paketlerin içindeki mesela yemeği, içeceği, herhangi bir şeyin paketini, kendisini tanıyacak. Onun kalorisini otomatik olarak hesaplayacak. Burada veritabanı veya api ya da kendi sistemimi yaparım önemli değil. Sana günün sonunda ne yediğini, ne yaptığını falan, nelere dikkat etmen gerektiğini ya da bunun sonucunda ne olabilir? Olası sağlık sorunlarını, olası faydalarını falan söyleyecek. Böyle bir şey yapmak istiyorum. Yazılım kısmını kendim halledeceğim. Sadece Raspberry Pi Zero 2W ile Raspberry Pi Kamera Modülü V3 Noir’i kullanabilir miyim? Ve bunu nasıl kompakt bir hale getirip hareket ederken kıyafet üzerine vb. koyup güç verebilirim?
Raspberry pi Z 2Wnin yeteceğini düşünmüyorum. Çünkü sürekli bir veri çekmesi ve yapay zeka kullanması lazım.
Batarya olarak 18500 tipi 1500mAh batarya ve 5V 1200mA powerbank devresi ile güç verebilirsiniz
Yanıtın için teşekkür ederim. Daha önce hiç mekatronik bir şey yapmadım ama yazılım bilgim var. Araştırarak yapabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca evet o küçük bir model ben sadece boyutu nedeniyle kullanmak istemiştim. Sanırım Raspberry Pi 4 4GB yeterli gibi. Ama işte cihazı masada bırakıp sadece kamerayı kendimle hareket ettirmek için wifi modulüne sahip bir kamera ihtiyacım var. ESP32-CAM sanırım bunun için uygun. Camera Module 3 kadar güçlü olmasa da nesneleri çekip cihaza atacak o da ya anlık ya da akşamüstü belli bir saatte tarayacak. Aklıma takılan kamerayı nasıl şarjlı yapabilirim? ESP32-CAM, Raspberry Pi 4 ile uyumlu çalışır mı?
Şarjlı yapmak için küçük olsun diyorsanız 1000mAH civarlarında li Po batarya alabilirsiniz. Tp4056 ile şarj edersiniz. 5V 1200mA powerbank modülü ile de 5V çıkış alırsınız. Yanlız dikkat etmeniz gereken noktalar var
Tp4056nin amper ayarını batarya kapasitesinin 0.5i kadar yapmalısınız. Yani örnek olarak 1000mAh batarya için 500mA
Mutlaka BMS takmalisiniz bataryaya
5V nin Max verebileceği amper 1.2A. yani yetmezse daha üstün bir powerbank modülü almanız lazım(boyut büyür)