Arduino Araç Sıkıntısı

Merhabalar Böyle bir araç yapmıştım piller yetersiz geliyor diye Li-po batarya ile birlikte Step down modülü aldım step down ile Arduinoya 5V gidiyor bluetooth modülü çalışıyor motorlarım çalışıyor ancak tek sorunum

Motorlar doğru komutu almıyor,ileri basıyorum bir ileri bir geri gidiyor aynı yerde kalıyor sağa döndürüyorum bir sağ bir sol yapıp yine aynı yerde kalıyor bazen de takılı kalıp bir kere bassam bile o komutu full uyguluyor,GPT kondanstör kullan dedi o da işe yaramadı

Lipo>Motor Sürücü=Step down>Arduino>Bluetooth modülü gibi düşünebilirsiniz
GND için ise Lipo’dan bir kablo çıkıp = Motor Sürücü ve Step down’a giden iki kablo gibi düşünebilirsiniz

Sizce sorun nereden kaynaklanıyor,bir türlü çözemedim Projeyi burada terk etmek istemiyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz :slight_smile:

Öncekle kullandığıniz piller lipo değil 18650 tip Li-ion. İkinci olarak piller seri mi paralel mi?

Evet hocam haklısın,ben de yeni yeni giriyorum bu işe Lion batarya
Ve Seri bağlı bir pil yapabileceğim bir şey var mıdır acaba

Ben iki şeyden şüpheleniyorum bunlardan emin değilim
Motorların lehim bağlantısı
Pillerin ağırlık yapması
hangisi olabilir acaba

Hocam seri bağlı olmalı zaten. 4.2V az bir voltaj + balans lazım olur…

Piller çakma 500mah pillere benziyor. Yani tanesi 20gr Felan. Bir şey yapmaz.

Motorların bağlantısı da böyle bir kararsızlık yapmaz. Onu anlarsınız zaten.

Başka kodlar yükleyin. Yani internette aynı parçaları kullanan videolardan kod alın.

Bir de hocam birden fazla li ion pil kullanmak BMS olmadan çok sağlıksız. Çünkü;

Hem balans olmaz (pilerin farkı voltaj olması. Çok sağlıksız)

Koruma olmaz. ( Over discharge, over amp, over Charge vs) Bundan dolayı da iş yangina kadar gider.