Şimdi benim elimde bir dvd oynatıcısı bulunmakta çalışıyor fakat kullanmıyorum sadece merak ettiğim birşey var.
1-) içini açtım ve eski bir cihaz bütün girişler soketli yapıda bunları arduino için kullanabilirmiyim ?
2-) bu kart sanki bana programlanabilir gibi geldi bunu arduino gibi kullanabilirmiyim
2.resimde gördüğünüz gibi kodların bulunduğu chip sökülebilir kart soketli araştırdım bir video buldum * youtube.com/watch?v=30rPt802n1k* bu videodaki gibi bunun içinde kod atıp bu kartı özelleştirebilir miyim ?
işlemcinin ne olduğunu bilmeden tam olarak birşey söylemem fakat büyük ihtimalle özelleştiremeyebilirsiniz kartı ama komponentleri kullanabilirsiniz galiba.
Gösterdiğiniz chip bir flash memorymiş. Kart üzerindeki mikrodenetleyici muhtemelen fotoğrafta sağ üstte bulunan çok daha fazla bacak sayısına sahip entegre. Hangi model olduğunu eğer yazıyorsa üzerine bakarak öğrenebilirsiniz. Arduino gibi kullanabileceğiniz bir mikrodenetleyici olduğunu sanmıyorum.
Muhtemelen programlama yapmayı denerken çip kendi içerisindeki sigorta ayarları yüzünden deaktif olucaktır ve bir daha çalışmayacaktır. tavsiyem illede yapıcağım diyorsanız aynı çip’in boş halini satın alıp onun üzerinde bir deneme yapmanız yönünde olucaktır.
çok teşekkür ederim birşey daha sorcam şimdi datasheet sadece tek taraflımı çalışıyor yani içine kod atabiliyoruz ama içindeki kodları pc üzerinde görmem mümkünmü içinde kod olan dahasheet’in ?