Arduino Uno CH340 çipli kartımda bir hata var ve sayın @ahmetilze bunu başka nir arduino kartından bu karta bootloader işlemi yaparak düzelte bileceğimi belirtti. Öncelikle kendisine çok tesekkür ediyorum ancak sorun şu ki ben bootloader yapmayı henüz öğrenmedim bana yardımcı olur musunuz?
Elimdeki diğer 2 kart ;
•Arduino Uno klon
•Arduino Nano Ch340
Merhabalar,
Hatayı daha detaylı açıklayabilir misiniz? 
1 Beğeni
Tabii ki
Hata metni şu şekilde ;
Arduino:1.8.13 (Windows 7), Kart:“Arduino Uno”
Çalışmanız programın 924 bayt (2 %) saklama alanını kullandı. Maksimum 32256 bayt.
Global değişkenler belleğin 9 byte kadarını (0%) kullanıyor. Yerel değişkenler için 2039 byte yer kalıyor. En fazla 2048 byte kullanılabilir.
Taslak yüklenirken bir hata oluştu
avrdude: verification error, first mismatch at byte 0x0000
0x62 != 0x0c
avrdude: verification error; content mismatch
This report would have more information with
“Show verbose output during compilation”
option enabled in File -> Preferences.
CH340 için gerekli driver kurulu, kart donanımsal olarak sağlam ancak böyle bir hata söz konusu
ibrahim bey.eğer siz iki arduino arasında iletişim kurdurup bilgi aktaracaksanız robotistan youtube sayfasında nasıl yapılacağını anlatıyordu benim hatırladığım.bol şans
1 Beğeni
Maalesef benimde bahsettiğiniz gibi bir bootlader tecrübem yok çözdüğünüz zaman buraya yazarsanız hepimiz bilgilenmiş oluruz . 
Başarılar!!!
1 Beğeni
https://www.arduino.cc/en/Tutorial/BuiltInExamples/ArduinoISP arduinonun orjinal sitesindeki bu yazıya bakabilir yada youtube üzerinden çeşitli videolar da bulunmakta. Onları inceleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz.
3 Beğeni