Hocam selamlar, bu sefer de ben cevabınızı geç gördüm mazur görün lütfen.
- “…gerçekten ayar konusunda beni çok zorluyor…”
Biraz kendinize zaman tanıyın, ilk gün tüm parmaklarım yanmıştı nozzle’ın sıcağından, şimdi tıkır tıkır akıyor, öğrenmek bazen vakit istiyor.
- Robottistan üzerinde 2 çeşit yay var, bunlardan hangisini kullandınız öneriniz nedir ?
Bu yay gayet stabil;
Diğer gördüğünüz yay extruder yayı. bahsettiğim parça ile alakasız.
- Ayrıca manyetik tablayı değiştireceğim çünkü ilk z-ofset ayarını yaparken malesef nozzle tablayı kalıcı olarak çizdi.
çizik durumu ne kadar kötü bilemiyorum ama, ufak tefek noktalarsa takılmayın. Eğer derin çiziklerse manyetik yerine camcıda cam kestiririp kağıt tutturucu ile tablaya tutturarak gayet verimli sonuçlar alabilirsiniz. Bir fotoğrafını atabilirseniz beraber karar verebiliriz.
- nozzle 0,4 olarak takılı ve bu ender 3 v2 serisine 0,2 veya 0,6 mm takabiliyor muyuz ?
Evet takabilirsiniz ama…
Creality ya da Cura hangisi ile modelleri SD karta aktarıyorsanız orada ayarlardan ilgili nozzle ebatını seçmeniz gerekiyor. Aksi halde yanlış ayarda filament akacağı için ya nozzle tıkanır ya da tam tersi baskı eksik olur. 0.4 mm ideal nozzle çıkışıdır. Daha küçük nozzle daha ufak parçalardaki detayları iyileştirmek için, daha büyük çaplı nozzle ise büyük parçalar için detaylardan feragat edip baskıyı hızlandırmak için kullanılır. Bence 0.4’ü uzunca bir süre kullanmaya devam edin.
nozzle 0,4 dilimleme de Creality slicer da süper kalit, dinamik vs ( 0,12,0,16,0,20 ve 0,28 ) bunlardan seçmemizde ne gibi bir fark oluyor.
O gördüğünüz ayar, basacağınız parçanın iç bölmelerinin destek duvarlarının yoğunluğunu belirlemek için kullanılıyor. Yoğunluk arttıkça duvarlar daha dayanıklı hale gelir ama baskı süresi uzar ve beraberinde filament tüketimi artar. %10 benim normal baskılarda kullandığım yoğunluk, gayet yeterli, eğer ağırlık taşıyacak birşey kullanacaksanız yoğunluğu artırabilirsiniz;
- Tabla ayarı yaparken A4 kağıdı tamam mantığı, fakat su terazisi ile denedim arka tarafa yatay çıkıyor, düzeltiyorum bu sefer A4 ile alakasız oluyor.
Iskaladığınız nokta su terazisi kullanmanın teorik olarak mantıklı olsa da pratikte yanlış çalışması, yazıcıyı üzerine koyduğunuz masanın bir eğimi vardır, minik de olsa farkeder, yazıcının ayaklarında kaydırmazlar var, bunlar minik olsa farkeder, yazıcı 100 mikron yüksekliğinde bastığı için, o fark baskılarda ciddi kaymalara sebep oluyor. Su terazisi yerine, 4 köşeyi baz alarak a4te aynı sürtünme sesini yakalamak çok daha işlevsel oluyor.
Dilerim sorularınıza yeterli cevap vermişimdir, hakkım tabii ki helal olsun, bilgi paylaştıkça çoğalır
Saygılar benden…