Kaba inşaatı bitmiş evimi knx olmadan kendim akıllı hale getirmek istiyorum. Kullanacağım herşeyi kablolu yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Priz olarak akıllı priz kullanabilirsiniz. Lambalar için röle devreleri var internet üzerinden açıp kapatilabilren. İsterseniz atarim
Prizler için de röle kullanamaz mıyım? Akıllı priz fiyatları çok fazla.
Bahsettiğiniz röle kartların linkini atabilir misiniz
Kullanabilirsiniz ama aynı fiyata gelir. Hazır almanız daha güvenli
Evet bende öyle düşünüyordum. 16 li röleyi elektrik panosuna koyup kabloları o şekilde bağlamayı düşünüyorum. Priz konusunu bu şekilde halledebilirim. Ama lamba konusu sorun olacak gibi. Çünkü lamba değilde tamamen LED kullanmak istiyorum. Ledlerin güç kaynakları da her bir oda için iki üç tane gerekiyor. Onlarda odalarda bulunması lazım Bunları akillandirmak için herbiri için ayrı ayrı esp01 kullanmam gerekir. Bu da hem wi-fi için sorun olur hem çok iş cikarir hemde ekonomik olmaz. Fakat ben onların da güç kaynaklarını bir yapıp elektrik panosunda bulundurmak istiyorum. Çünkü bu şekilde hepsini aynı geliştirme kartına bağlayabilirim. Sadece fazladan kablo gerekecek. Birde en önemlisi guc kaynaklarının hepsini birleştiren en az 100 amper 12v yani 1200w lik güç kaynağı bulmam lazım. Yada 5v luk LED kullanacaksan ona uygun güç kaynağı gerekir.
Bu sistemi lambalara takmayı öneririm. Ledlerin gücü olarak ledlerin akımı gerekli. Ama 1 adet ws2812LED beyaz olduğunda 60MA akım çekiyor
Bence her odaya wifili bir cihaz kurup, Home Asistant yüklü Rapsbery Pi kullanılabilir. 1GB’lık bir RPi yeterli olur. Pico W fiyatları da gayet uygun.
İlla sırf kablolu yapacağım diyorsanız iç direnç hesabını iyi ypmak lazım. Daha yeni kontrol kartları 3.3V.
Home Assistant kurulumu ve kullanımı konusunda Youtebe’deki Mucit Pilot kanalını öneririm.
Mucit pilot kanalını takip ediyorum. Gokhanla teknoloji kanali da Home assistant ile ilgili çok güzel bilgiler veriyor. Onu da takip ediyorum. Evin kontrolünü Home assistant üzerinden sağlamayı düşünüyordum. Dediğiniz gibi her yere wifili bir cihaz yaparsam. İnterneti yavaşlatmaz mı
O kadar yavaşlatacagini düşünmüyorum. Kaç tane kullanacağıníza bağlı ama.
50Mbps alırsanız yeterli olur. Ve raspberry pi í Ethernet ile bağlarsanız
Benim dediğimde her uç için ESP kullanmaktansa mesela mutfak için 1 tane Pico w’ye mutfak içinde kablolu bağlayıp onu kablusuz sunucuya aktarmak. Pico W’de Bluettoth’da olduğu için bağlanmaması kolay olur diyorum doğru programlanırsa. ama galiba aynı anda ihem Wifi hem Bluetooth çalışmıyor Pico W’de. Test etmedim ama DroneBot Workshop’ta söz ediyordu bundan galiba. .ESP32 de olabilir tabii. En nihayat durum kontrol bilgileri gidiyor. Çok fazal trafik yükü üretmez. Kabloluyu nasıl düşündünüz? 220 boruları içinde geçerse manyetik etkileşme olabilir. Ayrı hat mı çekecekesiz? En uzun mesafe içinbir kablo ile denemete fayda var iç direnç testi için.
Nodemcu ve kamera için esp32cam kullanabilirsin. Nodemcu kolaylık sağlayacaktır