Robotistan’dan zamanınında satın alımş olduğu 1838 IR alıcı modülünü RP4’de kullanmak istedim. Modül sağlam. Arduino ile bağlanıp bir uzaktan kumandanın kodlarını da kaydettim.
Bullseye yüklü Raspberry 4’de yeni kernel için /boot/overlays dizininde lirc_rpi dosyası bulumuyor. Onun yerine gpio_ir kullanılıyor. /boot/config.txt dosyasının ilgili kısmını aşağıdaki gibi değiştirdim.
dtoverlay=gpio_ir, gpio_in_pin=17,gpio_in_pull=high
1838 modül için pull değerinin high mı low mu olması gerektiğinden emin değilim. Ama her ikisini de denediğimde “ls /dev/lirc*” komutu lirc0 vermiyor. Yani lirc0 karakter aygıtı sistemde oluşmuyor. internette tavsiye eidlen lirc ce systemd lircd ayarları ile manuel olarak zorla lirc0 aygıtı oluşturmayı başardım. Ama “mode2 -d /dev/lirc0” komutunda enteresan şeiklde alıcı değil verici olarak göründü. internette, robotistan sitesinde de satışta bulunan KY-022 modülünün daha başarılı olduğu yolunda yorumlar okudum. Bu konuda deneyimi olupta sorunu çözen RP4’de IR alıcı tanıtanlardan yardım istiyorum. KY-022 modülü sorunu çözer mi? Downgrade yapmadan çözüm mümkün mü?
uname -a
Linux raspberrypi 6.1.21-v8+ #1642 SMP PREEMPT Mon Apr 3 17:24:16 BST 2023 aarch64 GNU/Linux