Kalibrasyon doğru bir şekilde yapılmıyor

Merhabalar benim Ender 3v3k yazıcım var
Birkaç aydır kullanıyorum. Ama son bir aydır daima bozuk baskı alıyorum veya alamıyorum. Baskının bir tarafı tabloya çok güzel yapışırken diğer tarafı (özellikle baskının taban alanı büyükse) hiç yapışmıyor. Nozul flamenti yukarıda bırakıyor. Baskı yapılırken ki yazıcının kendi yaptığı kalibrasyonu değil ayarlardan yapılan kalibrasyonu denedim (pek farkı olduğunu düşünmüyorum ama) yine de denedim. Kalibrasyonu yaptırıyorum ardından Yazıcıyı kapatıyorum ardından nozulu tabloya değdirip tablanın her bir köşesine uzaklığına bakıyorum. Ve Gözle görülebilecek derecede yükseklik farkı var Örneğin kalibrasyonu yaptırdıktan sonra nozul tablanın sağ ön tarafına sürterken sol arka tarafında havada kalıyor. Ayrıca şöyle bir detayı fark ettim:Benim aldığım baskılar daima sol arka tarafa geçince bozuluyordu.Bu konuda özellikle yapay zekadan araştırma yaptım ve Yapay Zeka ya kalibrasyon yapıldıktan sonraki kalibrasyon sensörünün yaptığı ölçümün fotoğraflarını gönderdim.Yapay Zeka sağ ön tarafla sol arka taraf arasında bariz bir şekilde 1 milimetre fark olduğunu söyleyerek sorunun mekanik aksamdan kaynaklandığını söylüyor. Ama nasıl düzelteceğime bir türlü ulaşamadım.

1 Beğeni