Merhaba. Bir arduino uno, bir servo motor, bir buton ve bir mesafe algılayıcı sensörüm var. Bariyer sistemi yaptım. Sensörü veya butonu tek başına kullanmak istediğimde hiç bir sorunum yok. Fakat bu ikisini bir türlü aynı anda çalıştıramadım. Bana bunun kodlaması hakkında yardımcı olabilir misiniz? Programlamayı MBlock programı ile yapıyorum. ilginiz için teşekkür ederim.
Arduino uno ile temel seviye projeleri yaparken. diyagram kullanmak yerine kodlama dilini bilmiyor olsanız ile yapay zeka yardımı ile kolayca kodlama işlemini yaptırabilirsiniz. Arduino İDE programını ücreetsiz bir şekilde sitesinden indirerek, chatGPT ye elinizdeki geliştirme kartını ve daha sonra sensör veya motor gibi elemanlarınızı tanıtarak, istediğiniz çalışma prensibini anlatabilirsiniz.(örn:Sensör 10 santim yakınlık algıladığında motor 90 derece çalışsın)
Bunları yaparken gerekli kompanentlerin pin ve bacak bağlantıları hakkında da bilgi isterseniz veya tanıtırken bunları da belirtirseniz ekstra olarak kodun yanında size bu bilgileride verecektir.
iyi çalışmalar…