Li-Po pili Power Bank Modülüne Bağlayıp Arduinoyu Besleme

merhaba acaba aşağıdaki pilin soketini arduinoya nasıl bağlayabilirim?

Merhaba,
3.7V arduinoya yetmeyeceği için step up voltaj regületörü kartı almamız gerekir. Bunu iki yolla yapabiliriz isterseniz Ayarlanabilir voltaj regületörü alarak arduinonun vin veya barel jak girişinden regületörü 7-12V arası ayarlayarak kullanabilirsiniz. Diğer yol ise pile Power Bank devresi almaktır. Pili devreye bağlayıp direk USB çıkışını arduinoya bağlayabilirsiniz. Esenlikler dilerim. :slightly_smiling_face:

evet siz geçende bahsetmiştiniz resimde onu da ekledim bunları birbirine nasıl bağlarım acaba?
bu çift girişli regulatörü pili şarj etmek için birde arduino beslemek için bahsedebilir misiniz?

Li-po pilin artı(kırmızı) kablosunu regülatörün B+ ucuna lehimle, pilin eksi(siyah) kablosunuda regületörün B- pinine lehimleyebilirsin. :slightly_smiling_face:
image

peki şarj ederken bilgisayardan usbye bağlasam oluyor mu?

ayrıca şu denemek için crocodile kabloyla resimdeki gibi bağladım ancak 1 saniye kadar ekran yanıp tekrar sönüyor temassızlık yok defalarca denedim acaba pilin şarjı az mıdır ya da pil veya voltaj regülatöründe sorun olabilir mi?

Şarj etmek için ortada mini usb girişi var ordan istersen telefon şarj adaptörüyle istersen bilgisayardan şarj edebilirsin ancak çok dikkat et bunun gibi piller doğru kullanılmazsa çok fena patlar. Onun için Li-Po pil saklama kutusu veya bir kutu içinde şarj etmenizi öneririm. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Tahminimce temazsızlık ya da devrenin özelliği. Yandaki butona basmayı falan deneyin. Lehimledikten ve düğmeyi kurcaladıktan sonra geçmezse büyük ihtimal devreden akım çekince led yanar yani devrenin kendi özelliği. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

çok teşekkür ederim düğmeye basınca oldu şu an pil %50 ymiş gösterge öyle

1 Beğeni

tekrar merhaba sıcaklık ve nem ölçer projesini resimdeki gibi lipo pil ile beslemek istedim(voltaj regülatörünü kullanarak) ancak olmadı, voltaj regülatörünün iki çıkışınıda denedim 5v sağlamadımı ya da acaba sorun ne olabilir?
(pil yerine usbden bilgisayar ile besleyince çalışıyor)

Powerbankın dolu olduğune emin ol. Multimetren varsa çıkış voltu ölç ve telefon şarj etmeyi dene. Kabloları lehimle. Fotoda gördüğüm kadarıyla şarjı henüz %20, şarj et. Normalde çalışması gerekiyor. :slightly_smiling_face:

desteğinize teşekkür ederim , şarjı %50 gösteriyor aslında resim iyi çıkmamış , giriş voltajı 3.8 ölçülüyor fakat çıkışı usb olduğundan usbden multimetre ile nasıl voltaj ölçerim bilemiyorum bunun haricinde dediklerinizi deneyip dönüş yapıcam

merhaba pili tam şarj ettim şimdi pil çıkışı 4.05 volt ancak voltaj regülatörü iki usb çıkışı da voltaj vermiyor hatta mini usbyi denedim o da vermiyor cep telefonu da taktım zaten voltaj yok, cihazın düğmesine basıp çalıştırınca usb uçlarda yaklaşık 1 volt değer oluyor sonra ekran ışığı sönünce voltaj da giderek hızla düşüp 0 oluyor acaba usb uçların aktif olması için başka birşey migerekli?

Merhaba,
Normalde böyle bir şey olmaması gerekiyordu. Acaba karta hiç ters voltaj yani artı eksileri ters verdiniz mi ya da karta zarar verebilecek bişi yaptınız mı? :slightly_smiling_face:

sadece lipo pili %52 den % 85 e şarj ettim zaten %52 iken de arduinoyu beslemedi veya telefonu şarj etmedi ürünü dün teslim almıştım, bir de arduino veya cep telefonuna bağladığım anda ekranı kapanıyor açmak istesem de hemen geri kapanıyor

Kartta veya pilde sorun olabilir pilin sağlam olduğuna emin misiniz? Kartı denemek amacıyla 3.7V bir bil takabilirmisiniz 18650 gibi. :slightly_smiling_face:

pilin sağlam olduğunu düşünüyorum dünde voltajı düzgündü bugünde şarj edince 4.05 e çıktı kart açılınca bazen yanındaki led yanıyor bazen yanmıyor az önce led yanık açıldığında denedim bir usb çıkış 0 diğeri 5.08 volt verdi fakat bu 5.08 voltu arduinoya bağladığım anda cihaz(voltaj regülatörü) kapanıyor aynı şekilde telefona taktım yine kapandı , yani cihaz çalışınca led de yanara 5 volt verdi fakat kullanmak iisteyince usbyi bağlayınca yine hemen
kapanıyor ve telefona ya da arduinoyay bağlıyken bir daha açılmıyor yani açılıp hemen kapanıyor

kartı denemek derken voltaj kartı değil mi? 18650 yi voltaj kartına nasıl bağlayabilirm onu bilmiyorum