odamda bulunan led lambaları rgb şerit ledtlerimi prizlerimi aklı yani telefon üstünden kontrol ettmek istiyorum bunu nasıl yapa bilirim ne gerekli şimdiden teşekürller
Merhaba,
Bunun için BLYNK plartformunu öneriyorum. Çoğu internet modülüyle uyumlu olan bir uygulama ve kütüphanesi sayesine neredeyse hiç kod yazmadan evini akkılı eve dönüştürebilirsin. Bu uygulamayı NodeMcu kartına bağlamayı öneriyorum. Her ne kadar diğer kartlarda olsada benim tecrübelerime dayanarak NodeMcu’nun en stabil çalışan kart olduğunu düşünüyorum. Bu karta dilediğin kadar röle bağlayabilirsin. İstersen robotistandan hali hazırda Akkılı priz, [Çiçek Sulama] kitleri var onlardan alabilirsin. Aşağıda bir kaç kaynak bırakıyorum. Kolay gelsin.
Akkılı Lamba (Direk Linki Koyunca Saçma Bir Şekilde Hata Veriyor. Tıklayarak İzleyebilirsin)
ElectroHands Haklı BLYNK Nodemcu İle Bu İş İçin Çok İdeal .Bunun Yanında RPI İle de Bu İşi Yapabilirsin. Fakat Bu Biraz Daha Zorlayabilir Fakat Daha Kullanışlı Olduğunu Düşünüyorum. Örnek Link Bırakıyorum.
GOOGLE HOME
Dediğim Gibi Bunu RPI İle Yapmak Zorlayabilir. İyi Çalışmalar!
öncelikle çok teşekür ederim cevabın için ama ben bu konuda yeni yeni bilgili oluyorum ve gercekten daha hiç birşey bilmiyorum o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum
eğer sana ulaşa bileceğim başka bir yer varsa fotoğraflar ile daha detaylıu bir şekilde anlata bilirim derdimi şimdiden teşekürler
bu gerçekten çok zorlar beni hemde çok ama sanada teşekür ederim cevaplarından dolayı
Odanızı akıllandırdıktan sonra fotoğrafları bekliyoruz
Merhaba,
Odanı akıllandırmak başlangıç seviyesi için değil eğer ben sana sıfırdan her şeyi anlatırsam sana hiç bir şey katmamış olurum. Robotistandan arduino öğrenme kitleri var onlardan birini al sonra içindeki kitaptan projeleri sırasıyla yaparak kendini geliştirebilirsin. Şimdilik böyle bir proje yapmanı önermiyorum. Kolay gelsin.
Hocam aslında ir ile kolayca yapabilir bence. Bir tane ir kumanda al ve ir alıcı lazım. Bu Wifi’den daha kolay olur. Fakat yine de zor olsun güç olsun diyorsan Nodemcu ile akıllı eve yardım etmek isterim.