Raspberry Pi 5 Monitöre bağlantı sorunu

Merhaba raspberry pi 5 i imager programı ile (Raspberry pi OS 64 bit) kurulumunu yaptıp monitöre bağladığım da ekran geliyor. Fakat bir süre sonra tekrar kapanıp açılmaya çalışıyor. Sonunda sinyal tamamen kesiliyor ve yeşil led 8 saniyede bir kırmızı yanıp sönüyor. Monitör kablosunu ayırınca led normal yeşil yanıyor. Defalarda kurulum yaptım hatta yeni SD kartlar aldım ama hepsinde aynı hatayı yapıyor. Sorun ile ilgili çözüm önerisi olan var mı. Teşekkürler.

Başka monitörde, başka bir HDMI kablosunda dener misiniz? Bir de güç kaynağı kaç V A? Markası ne?

Güç kaynağı orjinal hem tv de denedim hemde normal bir monitörde denedim. Ama farklı HDMI kablosu denemedim. Eğer sorun onda da değilse nerede olabilir.
Yarın yeni kablo ile deneyeceğim. Sonucu bildiririm.
Ayrıca raspbeey pi 5 in sağlam olup olmadığını nasıl test edebilirim.
Laptopun Aygıt yöneticinde görünmüyor. (Takıp çıkartmama rağmen bir değişiklik olmuyor)

Hocam rpi 5 aygıt yöneticisinde çıkmaz. Bu ışık durumu boot sorunu gibi duruyor. CPU da vs ısınma var mı?

ısınma çok yok hatta aktif soğutucu kullanmaktayım. Sistem açılıyor 1 - 2 dk açık kalıyor terminalden yükleme bile yapıyor ama sonra sinyal kesiliyor. 8 sn de bir led kırmızı yanıp sönüyor.
Ayrıca monitör bağlantısını kestiğimde sistem normale dönüyor. led hep yeşil yanıyor.
Bugün yeni HDMI kablosu deniyeceğim.

Peki soğutucuyu çalıştırıp dener misiniz bir isinma var mi? Anormal şekilde tabii

Soğutucu fanı denedim ara ara çalışıp duruyor ve aşırı bir ısınma yok normal ısınıyor.
Ayrıca yeni HDMI kablosu ile de denedim olmadı.

Hocam bu 8 saniyede bir yanıp sonme güç hatası olmalı. Kullandığınız orijinal PSU kaç V A? 3A altı olmaması lazım. 5A önerilen

Orjinal adaptör kullanıyorum.