İyi günler. Rasperry pi 5 kullanıyorum. Robotistan Youtube hesabından görerek gerekli kurulumları yaptım. Rasperry pi 5 te kamera modül 3 kullanıyorum gerekli kurulumları yaptık. Ancak terminalde kamerayi açmak için komut yazdığımda . Örneğin “libcamera-hello -t 0” gibi
Böyle bir komut olmadığını söylüyor zaten eklediğimiz görselde de hata mevcut. Gerekli güncellemeleri yaptım kamera ile alakali ama sorun devam ediyor yardımcı olabilecek var mı neyden kaynaklanıyor?
NOT: VNCWİEVER üzerinden bağlantı kurup çalışıyorum.
Arkadaşlar Selam Cameralar için kullanılan komutlar tamamen değiştirilmiş. Robotistandaki video 9 ay önce çekilmiş o zamanki komutlarda “libcamera-hello” komutu aktifmiş . Bu bash yazılımını raspberry pi yeni güncellemelerle değiştirmiş güncel işletim sisteminde “https://www.raspberrypi.com/documentation/computers/camera_software.html” bu linkteki koyduğum komutlar geçerli. Sizde proje yaparken bi videoda gördüğünüz komutu "command not found " gibi hatalar alıyorsanız sorunun çözümünü direk resmi sayfasından bakın. Raspberry pi sürekli güncellendiği için bu tür sorunlar çok çıkıyor. Bi videoda izlediğiniz komut sizde çalışmıyorsa bilin ki bash yazılımındaki komut değiştirilmiş günceline internet sayfasından bakınız. Hayırlı günler.
1 Beğeni