Merhabalar. STM32F103C8 blue pill’i stm32duino ile Arduino IDE üzerinden kullanıyorum. Ben kartımı HC05 Bluetooth modülü kullanarak kablosuz porgramlamak istiyorum.
Araştırdığıma göre bunulan ilgili bir konu var ama ayarlarımız farklı. Ayrıca kartın resetlenmeye ihityacı yok. UART üzerinden gelen kodla kendini resetleyebiliyor.
Bunun için öncelikle yükleyiciyi stm32duino değil Serial olarak işaretledim. BOOT0 pimini yükseğe çektim. Ardından önce emin olmak için bir USB-TTL aracılığıyla denememi Örnekler içinde gelen Blink kodu ile yaptım. Çalıştı. Ardından HC05 modülü ile stm32 arasındaki bağlantılarımı yaptım:
STM32 HC05
5V VCC
GND GND
PA10 TXD
PA9 RXD
Bağlantılarımda bir problem olduğunu sanmıyorum çünkü aynı bağlantıları USB TTL dönüştürücü için de yapmıştım ve çalışmıştı.
Bağlantılardan sonra HC05 modülümü bilgisayarımla şifresini girerek eşledim. COM6 ve COM7 olmak üzere iki port atadı. Ben de hangisini seçeceğimi bilebilmek için HC05 modülümün TXD ve RXD pinlerini birbirlerine bağladım. Arduino IDE üzerinden portları denedikten sonra sadece COM7 portunda yazdığımın geri geldiğini gördüm.
Arduino IDE üzerinde sorulan Port olarak COM7’yi belirttiğim sebeplerden ötürü seçtim. Kodu yüklemeyi denediğimde şu hatayı aldım:
Failed to init device.
stm32flash 0.4
http://stm32flash.googlecode.com/
Using Parser : Raw BINARY
Interface serial_w32: 115200 8E1
Bana verdiği bilgiye göre HC05 modülünün baudrate hızı 115200 olmalıydı benimki ise 9600. AT aracılığıyla 115200 baud yaptım. Ayrıca Aygıt yöneticisi üzerinden de 115200 olarak seçtim. Yüklemeye çalıştığımda yine aynı hatayı aldım. 8E1 kodunun manasını araştırdım ve 8 bit veri, çift eşlik,1 bit durma. AT üzerinden sorguladığımda eşlik yoktu. Onu da hem aygıt yöneticisinden hem de HC05 üzerinden düzelttim. Tek değişen şey “Failed init device.” hatasının yerinin linkten sonra gelmesiydi. Ben bunu nasıl düzeltirim. Lütfen bir tık aciliyeti var.
Teşekkürler.