Tabla ve kalibrasyon problemi

Merhaba Arkadaşlar,
İki gün önce Ender 5 S1 versiyonunu satınaldım. Ama bir türlü tabla ve kalibrasyon ayarını yapamıyorum. Sorun şu tablayı ayarlarken a4 yardımı ile çok az sürtünme seviyesinin üzerine alıyorum başlığı fakat örnek ürün olarak tavşan gemi vb baskı almaya başlattığımda baskı hem kayıyor hem de başlık aşağıdaki filamente zaman zaman değerek itiyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz. :pray:t3:

Tabla da sağa sola oynama var mı? tabla somunlarında gevşeklik olabilir.

Akşam kontrol edeceğim, ofset ayarından kaynaklı olabilir mi peki

Tabla tekerleklerini kontrol ettiniz mi? tablayı elinizle sağa sola yukarı aşağı çekiştirin ( yumuşakça) hangi yöne hareket var? hareket var ise o yönü kontrol eden kısmı sıkılaştırmalısınız. Tabla ayarı için sadece köşeleri kullanmayın üründe GL ya da BL Touch var mı bilmiyorum, ancak yoksa tablayı kareler olarak hayal edip küçük kare köşelerine göre hassas ayar yapın, tablanın yükseklik farkı bahsettiğiniz kaymaya sebep olabiliyor.

Tablo yerine yapıyorum ama daha sonrasında yazdırmaya geçtiğinde ayar sanki sıfırlanmış gibi başlık ile tabla arasındaki mesafe artıyor bu konu hakkında ne yapabilirim

Bed leveling denilen işlemi yaptınız mı? Hangi yazıcıya kullanıyorsunuz?

Bed leveling denilen şey tabla kalibrasyon ayarı ise yaptım ama her ayar yaptığımda sıfırlanıyor baskıya geçtiğinde başlık ile tabla arasındaki mesafe fazla oluyor baskıyı alamıyor