Ford fiesta aracimda hiz sabitleme ozelligi eklenemiyor bende bunu arduino ile yapmayi planliyorum fakar 2 farkli voltaj surmem lazim gaz pedalini simule etmek icin birinci sinyalim 0.50 volt verirken 2. Sinyalim 1 v vermesi gerekiyor bu devre hakkinda bana yardimci olabilecek kimse varmi voltajlar max 2.5 v 2. Voltaj ise 5 v verecek arduino kodlama kismini cozerim ama voltajlari nasil ayarlayabilirim lütfen yardimm
Peki voltajlar sürekli aynı mı kalacak? Yani ne kadar voltaj gelirse o kadar mı gaza basıyor araba? Ve kaç amper çekecek. Bunu Arduino nun dijital pinlerinden yapacaksanız, olmaz
Merhabalar,
Gaz pedalınız elektronik ise gaz pedalı ile elektronik valf okuyucusunun arasına arduino ile girmelisiniz. burada gaz pedalının konumundan aldığınız veriyi sabit tutup pedalı taklit etmeniz gerekiyor bu kolay kısmı fakat aynı zamanda fren müşüründen ve debriyaj merkezindeki 2 pinli sensörden veri almalısınız bu aldığınız veri ile debriyaj yada gaz pedalı arasından herhangi birine basıldığı anda devre dışı kalmalı sistem .
Aynı zamanda aracınızda bir CAN hattı var ise maalesef bu işlemleri yaparken CAN hattı ile haberleşmeniz gerekicektir. Can hattından gelen ABS verilerinde frene bastığınız bilgisi yer alır aynı zamanda CAN hattı mevcut ise var olan hızı korumak için basit bir algoritma yazarak gaz pedalına biraz daha basılıyor ve çekiliyor gibi basit işlemleri yapabilirsiniz.
Sabit kalmayacak voltajlar rolantideyken pedaldan 0.50 ve 1.0 v var tam basılıyken 2.5 v ile 5 gibi hep yari yariya gidiyor voltajlar o anki voltagi okuyup arduino ile esdeger voltaj verebiliyorum fakat 20 ma yetersiz oldugundan arduino yanacak bunun yerine mosfet yada transistor gibi biraz daha yuksek amper ile yapmam gerekiyor ama beceremedim
Evet pedal elektronik arac dizel gaz pedal konum sensoru yok pedaldan beyine giden voltaja gore beyin enjektorleri aciyor can bus hatti var muhtemelen cunku fordscan cihaziyla baglanirken h can ve l can ayarlayan bir swich mevcut cihazda pedaldan çıkan voltajlari beyine gonderebilirsem isim çözülecek diye umit ediyorum ama ne masa ustunde bi yapamadim 2 voltaji pararel sekilde dusurup yukseltmeyi
Aracta debriyaj musurude mevcut fren musurude saglam sekilde calisiyor sistemi bi çalistirabilirsem musurlerden veri alip cok basit sekilde devre dışı biraktiracagim o bence en kolayi ama bi calistiramadim😀