ATtiny85 USB li

Merhaba Arduino ATtiny85 in sitede satıltığını gördüm. Üzeride USB girişi de bulunuyor. Bu usb dönüştürücünün olması kullanılan akım miktarını ne seviyede etkiler acaba? Ya da etkiler mi ?

Aslında demek istediğim bu entegreyi tek başına alıp arduino uno ile programlayıp kullanmak ile bu şekilde USB ile kullanmak arasında çok fark var mıdır ?

Hayır hiç bir fark yoktur :grinning_face_with_smiling_eyes:

Aynen, ikisi arasında herhangi bir fark yok istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Ben genel olarak mümkün olduğunca küçük bir alanda çalışacağım zaman sadece attiny85 entegresini alıp arduino ile kodlayıp kullanıyorum, ancak projem de yeteri kadar yer var ise üzerinde USB girişi olan attiny85 kartını kullanıyorum. Ayrıca bunun dışında USB girişi değil, USB çıkışı barındıran attiny85 kartları da mevcut. Digispark adı altında satılıyor. Birçok projede iş gören, oldukça kompakt bir kart. Projenize en uygun olacak kartı alıp kullanabilirsiniz

Arduinonun pil ile çalışması için internette gördüğüm bazı kaynaklarda arduino üzerindeki usb-serail dönüştürcülerin kendilerine ait voltaj regülatörüne sahip olduğunu bunun da fazladan akım çekilmesine neden oldupu yazıyordu. Bu arada terimleri kullanıyorum ama konuya çok hakim biri değilim. Hobi amaçlı birşeyler yapmak istiyorum.

Manyetik kapı sensörü ile arduino nano kullanmayı düşünüyorum. Kapı açıldığında NRF ile evin merkezinde olan (Hub gibi yani) arduino uno ya veri göndermek oradan da ESP8266 ile internete çıkmak istiyorum. Ancak kapı tarafındaki nano ve NRF i pil ile çalıştırmam gerekiyor. O bölgeye kablo çekmek istemiyorum. Nano ile NRF li bu sistemde pil 2-3 günden fazla dayanmaz gibi duruyor. Bu nedenle alternatif minimum akım çeken çözümler arıyorum. Her nekadar hobi de olsa yapmak istediğim sistem efektif olsun istiyorum.

Teşekkürler

Bu arada bahsettiğim kaynaklardan biri :
https://blog.cemunalan.com.tr/2015/01/23/arduino-ve-avrde-guc-tasarrufu-uyku-modlari/