Merhaba arkadaşlar 4-5 gün önce robotistan’dan satın aldığım Ender 3 v2 yazıcımın tablasında bir sorun var sanırım 3 gün önce elime ulaştı kurulumunu ve tabla ayarını yaptıktan sonra başarılı birkaç parça basabildim. Fakat tablanın 4 köşesi ile nozzle arası 2mm iken orta kısmının nozzle’a mesafesi 1mm den bile kısa kalıyordu. Buna rağmen başarılı baskılar verdi çok orta kısmını kullanmamaya çalıştım.
Dün bir baskı daha alırken orta kısmı kullanmak zorunda kaldım, 4 yada 5 defa baskıyı iptal edip tekrar tabla ayarı yapıp tekrar basmayı denedim. Nozzle tablanın orta kısmına sürtüyor, 4 köşede 2mm olmasına rağmen nozzle orta kısma geldiğinde tablaya sürtüyor ve ilk katmanda olmasa bile 2. 3. katmanda baskıyı kaldırıyor.
Sanırım cam tabla ortaya doğru bombeli. Bu konu ile alakalı ne yapmam gerekiyor başına gelen varmı hiç.
Not : Hem soğukken hem sıcakken tabla ayarı yapmayı denedim ikiside başarısız oldu.
Cam tablayı söküp üst yüzeyini aşağı alt yüzeyini yukarı bakıcak şekilde yerleştirince sorun kalmıyor ama hiç baskı almayı denemedim bu yüzey pürüzsüz olduğu için tutacağını sanmıyorum.